طرز تهيه باقلوا با خمير يوفكا

شيريني باقلوا اصل تركي پسته‌ اي بدون شك محبوب‌ ترين نوع باقلواي تركي مي باشد . اصلا اسم «باقلوا» كه وسط مي‌ آيد نخستين چيزي كه به ذهن مي‌ رسد يك ظرف شيريني باقلوا اصل تركي و چاي در استكان كمر باريك است. اگر چه در بسياري از كشور‌هاي خاورميانه، باقلوا را به عنوان يك دسر پرطرفدار سرو مي كنند، اما شيريني باقلوا تركيه‌ اي با تركيب پسته، مشهورترين باقلواي دنيا است.

خريد باقلوا

برخلاف تصور عموم درست كردن شيريني باقلوا اصل تركي يا كيك باقلوا شربتي كار سختي نيست. كافي است كمي صبر و حوصله به خرج دهيد و فوت و فن طرز تهيه شيريني باقلوا ساده خانگي را ياد بگيريد. پس با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي شربت باقلوا

آب ۴ فنجان
شكر ۳ فنجان
ليمو‌ترش نصف آن

مواد لازم براي تهيه شيريني باقلوا اصل تركي

خمير يوفكا ۳۶  ورقه
كره بدون نمك ۳۰۰ گرم
مغز پسته خرد شده بدون نمك ۳۰۰ گرم
شكر ۲ قاشق غذاخوري

 

طرز-تهيه-باقلوا-با-يوفكا

طرز تهيه شيريني باقلوا

مرحله اول

ابتدا شربت باقلوا را آماده كنيد. براي اين كار ابتدا آب، شكر و آب ليمو‌ترش را با در يك قابلمه كوچك با هم مخلوط كنيد. سپس اين مخلوط را روي شعله ملايم گاز بگذاريد و آنقدر هم بزنيد تا به جوش بيايد، شعله را خاموش كنيد و اجازه بدهيد شربت در دماي اتاق خنك شود.

مرحله دوم

در اين مرحله كه اتفاقا در پخت شيريني باقلوا بسيار مهم و حائز اهميت است بايد كره را صاف كنيد.

چگونه براي تهيه انواع شيريني باقلوا كره را صاف كنيم يا دوغاب كره را بگيريم؟

براي صاف كردن كره بد نيست بدانيد كه كره از سه عنصر چربي، مقداري آب و پروتئين شير تهيه مي شود. در حقيقت صاف كردن كره شامل جدا كردن شير و آب يا همان دوغاب كره و باقي ماندن قسمت اصلي و روغني كره مي باشد. يك روش آسان براي صاف كردن كره آن است كه كره بدون نمك را روي حرارت خيلي ملايم اجاق يا در مايكروويو بدون هم زدن گرم كنيد.

به محض آب شدن، كره به دو قسمت تقسيم خواهد شد؛ مايع سفيد رنگ دوغ مانندي در رو، و روغن در زير. در اين حالت توجه داشته باشيد، بدون آنكه ظرف را خيلي تكان دهيد، ظرف را درون يخچال بگذاريد تا كره خودش را بگيرد. سپس به راحتي كره سفت شده را از روي دوغاب بلند كنيد و اضافات دوغاب را از روي كره پاك نماييد. كره صاف كرده يا خالص شده آماده است؛ كه به راحتي در پخت و پز مي‌توانيد از آن استفاده كنيد. يك روش ديگر اين است كه زماني كه كره داغ شد و دوغاب روي آن قرار گرفت با يك ملاقه و به آرامي دوغاب را از روي روغن جدا و به اين ترتيب كره را صاف نماييد.

مرحله سوم

مغز پسته‌ هاي خرد شده و ۲ قاشق غذا خوري شكر را با هم تركيب نماييد. كف يك ظرف را كمي با كره چرب كرده و مخلوط مغز‌ پسته و شكر را كمي تفت بدهيد.

مرحله چهارم تهيه شيريني باقلوا

لازم نيست طرز تهيه خمير شيريني باقلوا استانبولي را بلد باشيد. چون براي تهيه شيريني باقلوا بايد از خمير يوفكا يا فيلو استفاده نماييد. خمير فيلو يا همون يوفكا يك نوع خمير بسيار نازك و از ابتدا و قبل از پخت به صورت لايه‌ هاي خيلي نازك و جداگانه مي باشد. اين خمير بعد از پخت هم شكل لايه لايه خودش رو حفظ خواهد كرد. خمير فيلو را مي‌ توانيد از فروشگاه‌ ها و سوپر ماركت‌ هاي بزرگ خريداري نماييد. قبل از پهن كردن لايه خمير يوفكا، كف يك ظرف نچسب و ضد‌ حرارت مثل پيركس يا سراميك را با كمي روغن و با برس چرب نماييد.

يك لايه خمير يوفكا را كف ظرف پهن و روي خمير را هم با كمي كره با برس چرب نماييد. سپس مواد تشكيل دهنده شيريني باقلوا  استانبولي را اضافه و سپس مغز‌ پسته و شكر را كه تفت داده بوديد روي خمير پخش كنيد. يك لايه خمير ديگر روي خمير قبلي و مغز‌پسته و شكر قرار داده و باز هم به همان ترتيب با كره چرب كنيد. اين كار را تا تمام شدن ورقه‌ هاي خمير يوفكا و پودر پسته و شكر ادامه بدهيد. زماني كه آخرين لايه خمير را قرار داديد و روي آن را با كره چربي كرديد، خمير‌ها را با يك چاقوي تيز به شكل لوزي يا مربع به آرامي برش دهيد.

مرحله پنجم

حالا ظرف را در فر با دماي ۱۷۵ درجه سانتي‌گراد به مدت ۴۵ دقيقه قرار دهيد تا روي باقلوا ها طلايي و برشته شود. بعد از ۴۵ دقيقه قالب را از فر خارج كرده و شربت باقلوا را كه حالا سرد شده است را روي باقلوا‌ها بريزيد.

حالا نوبت تزيين است. مي‌ توانيد روي باقلوا را با پودر پسته و موادي مثل پودر هل و دارچين تزيين نماييد. اما در تركيه معمولا شيريني باقلوا را با پودر پسته تزيين مي‌ كنند. اكنون اجازه دهيد باقلوا‌ها در دماي اتاق سرد شوند و سپس آن را با چاي، بستني يا ساير خوراكي‌ هاي مورد علاقه‌ تان سرو نماييد، نوش جان.