وكيل جرايم سايبري

طراحي و توسعه سايت و بهينه سازي و سئو

وكيل جرايم سايبري

۱۰ بازديد

جهت مشاوره با شماره ۰۹۱۴۱۱۹۳۵۰۴ تماس بگيريد

وكيل جرايم سايبري

وكيل سايبري يا همان جرايم رايانه اي يا جرايم اينترنتي هم توانايي حقوقي و اطلاعات كافي در باره قوانين و مقررات اين حوزه را دارند. و هم تجربه كافي در دعاوي سايبري را دارند. انجام جرايم جديد با اختراع و به كارگيري رايانه ها انجام مي گيرد. هر چند كه همين اختراع باعث تسهيل يا تغيير ارتكاب جرايم سنتي نيز شد ولي اهميت جرايم نو ظهور در اين زمينه مطابق توجه متخصصين كيفري به اهميت اين اختراع شد.

دعاوي سايبري

با گسترش فضاي مجازي و استفاده از اينترنت و تكنولوژي هاي مدرن اين عرصه شاهد سوءاستفاده ها و معايبي نيز هستيم كه گاها مي توان گفت اين موارد اجتناب ناپذير است. و بايستي با دقت و آگاهي بيشتر از آن دوري كرد. اما گاها مواردي پيش مي آيد كه در تعريف حقوقي به آن جرايم سايبري گفته مي شود.

جرم رايانه اي

جرم رايانه‌ اي در متن هاي قانوني تعريف‌ نشده است، اغلب به برشمردن مصاديق آن اكتفا گرديده است. در جامع‌ ترين سند بين‌ المللي در اين زمينه يعني كنوانسيون جرائم سايبر ۲۰۰۱ بوداپست هم تعريفي از اين جرائم ارائه شده است.

در نتيجه مي‌ توان جرائم رايانه‌ اي را به 2 دسته جرائم رايانه‌ اي سنتي (جرائمي مي باشند كه همان شرايط قانوني را دارند. و استفاده از رايانه تغييري در ماهيت اين جرائم به وجود نياورده است و جرائم رايانه‌ اي مدرن كه رايانه جزئي از ماهيت اين جرائم است و پيش از اختراع رايانه امكان ارتكاب آن متصور نبود. و بوسيله قانون‌ گذار اخيرا جرم انگاري گرديده است تقسيم كرد.

مجرم رايانه‌ اي در محيط امن و در خفا با هزينه اندكي به ارتكاب اين نوع جرائم مي‌ پردازد. پيشگيري از ارتكاب اين جرائم و احقاق حقوق بزه ديدگان خاص اين جرائم، نيا به آگاه سازي اشخاص و گروه هاي سني گوناگون بوسيله حقوقدانان و دخالت وكلاي متخصص در دادرسي‌ هاي جرائم سايبري مي باشد.

قطعا بزه ديده اين جرم از علم تخصص در دفاع از خود ندارد. و وكيل جرايم سايبري متخصص در جريان طرح دعوا و دادرسي عادلانه خواهد عمل خواهد كرد. خود مجرم نيز مي تواند از وكيل سايبري متخصص كمك بگيرد. و با احراز پشيماني از عمل خويش، جريان دادرسي را به مسير درست هدايت نمايد.

وكيل-سايبري

مصاديق جرايم سايبري

در قانون مجازات اسلامي بخش تعزيرات از ماده ۷۲۹ به جرائم رايانه‌ اي پرداخته‌ شده است. جرايم سايبري با اشكال گوناگوني انجام مي‌ گيرد كه عبارتند از: جرائم عليه شخصيت معنوي افراد، جرائم عليه اموال و همچنين عليه امنيت و آسايش عمومي.

ماده ۷۲۹

مصاديق جرايم سايبري در قانون اين‌ چنين تعيين شده است:

  • دسترسي غيرمجاز به داده‌هاي رايانه‌اي يا مخابراتي حفاظت‌شده
  • شنود غيرمجاز محتواي در حال انتقال ارتباطات غيرعمومي سامانه‌هاي رايانه‌اي، مخابراتي و امواج الكترومغناطيسي يا نوري

جاسوسي رايانه‌اي كه خود شامل چند مورد است:

الف: دسترسي غيرمجاز ‌به داده‌ هاي سري در حال انتقال يا ذخيره‌شده.

ب: در دسترس قرار دادن غيرمجاز داده‌ هاي سري در حال انتقال يا ذخيره‌شده.

د: نقض تدابير امنيتي براي دسترسي به داده‌ هاي سري.

ه: بي‌ احتياطي، بي‌ مبالاتي، عدم رعايت تدابير امنيتي از سوي مأموران مسئول حفاظت داده‌ ها كه منجر به دسترسي اشخاص بدون صلاحيت به داده‌ هاي سري شود.

داده‌ هاي سري منظور داده‌ هايي است كه افشاي آن‌ ها به امنيت كشور يا منابع ملي آسيب مي رساند.

  • جعل رايانه‌ اي يا استفاده از داده‌ هاي رايانه‌ اي با علم به مجعول بودن آنها (جعل رايانه اي هرگونه تغيير و تحريف يا متوقف سازي غير مجاز، داده‌ هاي رايانه‌ اي است كه به ايجاد داده‌ هاي نامعتبر منتهي شود يا براي به كارگيري آنها  به منزله داده‌هاي معتبر، در راستاي هدف غير قانوني. )
  • تخريب و اخلال در داده‌ها رايانه‌اي يا مخابراتي.
  • سرقت رايانه‌اي (موضوع جرم سرقت رايانه‌اي محدوده وسيع‌تر از سرقت سنتي دارد چراكه اطلاعات و داده‌هايي كه جنبه مالي هم ندارند را نيز، در بر مي‌گيرد) و كلاهبرداري رايانه‌اي (وكيل كلاهبرداري ).
  • انتشار، توزيع، معامله داده حاوي مطالب مستهجن يا توليد و نگهداري آن‌ها به‌قصد تجارت يا افساد. تحريك و ترغيب و تهديد و تطميع افراد براي دستيابي به محتويات مستهجن يا شيوه دستيابي به آن‌ها را تسهيل نمودن يا آموزش دادن. ترغيب، تهديد، ‌دعوت يا فريب افراد به ارتكاب جرائم منافي عفت يا استعمال مواد مخدر يا روان‌گردان يا خودكشي يا انحرافات جنسي يا اعمال خشونت‌آميز يا تسهيل و آموزش آن‌ها از طريق سامانه‌هاي رايانه‌اي مخابراتي. (اين جرم را مي توان جرم عليه عفت و اخلاق عمومي رايانه‌ اي ناميد.)

وكيل-سايبري

  • هتك حيثيت افراد با انتشار فيلم و صوت و عكس ديگري با علم به تغيير يا تحريف آن‌ها.
  • انتشار صوت يا تصوير يا فيلم خصوصي يا خانوادگي افراد بدون رضايت آن‌ها به‌وسيله سامانه‌هاي رايانه‌اي يا در دسترس قرار دادن آن.
  • انتشار اكاذيب و يا نقل‌قول از اشخاص حقيقي و حقوقي برخلاف حقيقت به‌وسيله سامانه‌هاي رايانه‌اي مخابراتي با قصد اضرار به غير يا تشويش اذهان عمومي.
  • بيشترين نوع اين دسته از جرايم كه در جامعه اتفاق مي افتد، كپي كارتهاي بانكي و اطلاعات ان از طريق دستگاه هاي اسكيمر مي باشد، و مجرم با در دست داشتن كارت بانكي و رمز آن، اطلاعات كارت را روي كارت فيك كپي كرده و موجودي حساب صاحب كارت را برداشت مي نمايد.
  • مورد ديگر اين است كه در مرزهاي كشور اتفاق مي افتد. و اتباع كشورهاي ديگر كه ساكن در ايران است براي تماس با خويشاوندان خود از كارت هاي تلفني استفاده مي كنند. و درصد كمي از مبلغ كارت ماليات تعلق يافته به دولت است.
  • اما شركتهاي ارتباطاتي متخلف با نصب تجهيزات دريافت فركانس در مرز و دور زدن مقررات دولت، خود به عنوان ارايه دهنده اين خدمات مبلغ هنگفتي از اين مصرف كنندگان دريافت مي كنند. بدون اينكه وجهي بابت ماليات پرداخت نمايند.

جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.