كونفه تركي داغ با مغز پسته
تاريخچه كنافه
يك داستان مشترك بين مردم اين مي باشد كه كنافه يا كنوفه براي برطرف كردن گرسنگي خلفا در طول ماه رمضان به توصيه پزشكان تهيه شده است. حكايت هاي مختلفي از سلسله فاطميان مصر يا خلافت بني اميه در سوريه وجود دارد. همچنين در برخي متون تاريخي اوايل قرن دهم گزارش شده كه تاريخچه اين شيريني از سلسه فاطميان مصر است. هر چند كه نوع ذكر شده در متون تاريخي لزوما با نسخههاي مدرن كنافه مطابقت ندارند.
در قرن دهم هجري، در «كتاب الطبيخ» اثر ابن سيار الوراق كه مجموعه اي از دستور العملهاي غذا هاي عربي و فارسي و مشاوره تغذيه ي خليفه عباسي است، به كلمه كونفه و يا كنافه اشاره نشده است. اگر چه، اين كتاب يك فصل را به دسرهاي تهيه شده با قطايف، به معني كرپ كه از كلمه تركي كادايف و كلمه يوناني كاتايفي گرفته، اختصاص داده است.
خريد آنلاين باقلوا و كونفه در تهران
در قرن سيزدهم هجري، در كتاب آشپزي از مغرب تا اندلس، كه نويسنده آن ناشناس مي باشد، از كلمه كنافه براي توصيف كرپ تهيه شده از خمير نازك بر روي يك تابه هندي يا طَبَق استفاده شده و آن را معادل روقاق مي داند. اين كتاب همچنين، يك دستورالعمل براي قطايف عباسي ارائه داده كه از همان خمير استفاده مي كند، اما كنافه را نسبت به آن نازك تر درست مي كنند درست مانند يك پارچه نازك.
كنافه چيست؟
كنافه، يك دسر سنتي خاورميانه اي بوده كه از خمير رشته مانند نازك، يا خمير سموليناي بسيار نازك خيسانده شده. در شربت شيرين، با پايه شكر و لايه هايي از پنير، يا ساير مواد اوليه مانند خامه لخته يا آجيل، بسته به منطقه، تهيه مي كنند. كنوفه در جهان عرب، به ويژه در شام و مصر و مخصوصا در بين فلسطيني ها بسيار محبوب مي باشد
مواد لازم براي تهيه كنوفه پنيري
- رشته كانافه (كادايف) :۳۵۰ گرم
- كره آب شده:۲۰۰ گرم
- پنير موزارلا (پنير پيتزا) يا پنير لبنە:۲۵۰ گرم
- پسته خورد شده:۵۰ گرم
- گردو خرد شده:۵۰ گرم
طرز تهيه كنافه پنيري تركي بدون فر
مرحله اول
ابتدا كف و ديواره ماهيتابه كوچك با قالب كنافه را با كره چرب كرده و قالب را در يخچال بگذاريد.
مرحله دوم، خرد كردن رشته كادايف
رشته كادايف نرم را با دست كمي خرد كرده و سپس كره و در صورت دلخواه كمي آب زعفران را با رشته خوب مخلوط كنيد تا همه رشته به كره آغشته شود.
مرحله سوم
نصف مقدار رشته كادايف رو كف ماهيتابه يا قالب كنافه بريزيد و سپس با دست يا كف ليوان يا گوشتكوب فشرده كنيد تا منسجم شوند.
مرحله چهارم
روي رشته كادايف پنير موزارلا و پسته خورد شده و در صورت تمايل گردوي خرد شده بريزيد. نكته مهمي كه بايد بهش دقت كنيد اين است كه مراقب باشيد تا پنير و پسته در وسط رشته ريخته شود به طوري كه با ديواره ماهيتابه يا قالب برخورد نداشته باشد.
براي مشاهده ادامه مراحل پخت كنافه كليك كنيد.