تاريخچه و خريد كنافه

طراحي و توسعه سايت و بهينه سازي و سئو

تاريخچه و خريد كنافه

۱۰ بازديد

تاريخچه و خريد كنافه

يك داستان مشترك بين مردم اين مي باشد كه كنافه يا كنوفه براي برطرف كردن گرسنگي خلفا در طول ماه رمضان به توصيه پزشكان تهيه شده است. حكايت هاي مختلفي از سلسله فاطميان مصر يا خلافت بني اميه در سوريه وجود دارد. همچنين در برخي متون تاريخي اوايل قرن دهم گزارش شده كه تاريخچه اين شيريني از سلسه فاطميان مصر است. هر چند كه نوع ذكر شده در متون تاريخي لزوما با نسخه‌هاي مدرن كنافه مطابقت ندارند.

در قرن دهم هجري، در «كتاب الطبيخ» اثر ابن سيار الوراق كه مجموعه‌ اي از دستور العملهاي غذا هاي عربي و فارسي و مشاوره تغذيه‌ ي خليفه عباسي است، به كلمه كونفه و يا كنافه اشاره نشده است. اگر چه، اين كتاب يك فصل را به دسرهاي تهيه شده با قطايف، به معني كرپ كه از كلمه تركي كادايف و كلمه يوناني كاتايفي گرفته، اختصاص داده است.

در قرن سيزدهم هجري، در كتاب آشپزي از مغرب تا اندلس، كه نويسنده آن ناشناس مي باشد، از كلمه كنافه براي توصيف كرپ تهيه شده از خمير نازك بر روي يك تابه هندي يا طَبَق استفاده شده و آن را معادل روقاق مي‌ داند. اين كتاب همچنين، يك دستورالعمل براي قطايف عباسي ارائه داده كه از همان خمير استفاده مي‌ كند، اما كنافه را نسبت به آن نازك‌ تر درست مي‌ كنند درست مانند يك پارچه نازك.

كنافه چيست؟

كنافه، يك دسر سنتي خاورميانه‌ اي بوده كه از خمير رشته مانند نازك، يا خمير سموليناي بسيار نازك خيسانده شده. در شربت شيرين، با پايه شكر و لايه‌ هايي از پنير، يا ساير مواد اوليه مانند خامه لخته يا آجيل، بسته به منطقه، تهيه مي كنند. كنوفه در جهان عرب، به ويژه در شام و مصر و مخصوصا در بين فلسطيني‌ ها بسيار محبوب مي باشد

انواع مختلف كنافه در جهان

  • كنفه و كادايف:در تركيه، به اين شيريني كنافه گفته و رشته هاي مويي را تل كادايف مي نامند.
  • كنوفه نابلسيه: ريشه در شهر نابلس فلسطين دارد.
  • رشته ختايي:اين نوع آذربايجاني، در شهر تبريز ايران تهيه مي‌شود.

 در نهايت جالب است بدانيد بزرگترين بشقاب كنافه دنيا در سال ۲۰۱۷ در انتاكيه تركيه پخته شد. اين سيني كنوفه ۷۸ متر طول و ۱۵۵۰ كيلوگرم وزن داشت. ركورد قبلي در نابلس در سال ۲۰۰۹، با يك سيني ۷۵ متري و وزن ۱،۳۵۰ كيلوگرمي ثبت شده بود. اما هيچكدام از تلاش‌ها رسماً به عنوان شكستن ركورد ثبت نشده‌ اند. طبق وب سايت ركوردهاي جهاني گينس، در حال حاضر هيچ ركورد داري براي اين عنوان وجود ندارد!!!

مواد لازم براي آماده سازي شربت كنافه

  • آب :۱ پيمانه
  • شكر :۱ پيمانه
  • زعفران دم كرده :۲ قاشق غذاخوري
  • گلاب:يك قاشق سوپ خوري (به دلخواه)

طرز تهيه شربت كانافه

براي درست كردن شربت كنافه ابتدا آب و شكر را داخل يك قابلمه ريخته و روي حرارت متوسط قرار دهيد. سپس تا زماني كه شكر داخل آب حل بشه، هم بزنيد. بعد از آن، زعفران دم كرده را اضافه كرده و صبر كنيد تا شربت بجوشد. اجازه دهيد تا به مدت ۲ دقيقه جوشيده و قوام بيايد. سپس شربت رو كنار بگذاريد تا سرد شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.