انواع ساز سنتي ايراني
موسيقي هنر اول از هنرهاي هفتگانه مي باشد. كه شيفتگان زيادي در كل دنيا دارد. و زبان مشترك همه ما مي باشد. همه ما به نوعي به موسيقي علاقمند هستيم. و بخصوص بيشتر به ساز سنتي ايراني علاقه خاصي داريم. شنيدن موسيقي با روح ما ارتباط برقرار مي نمايد. و از اين راه حال انسان را دگرگون مي سازد. شنيدن و يا نواختن موسيقي هر كدام به نوعي به ما حس بهتري منتقل مي كند. هر كدام از ما ممكن است كه به بك سبك يا ساز خاصي از موسيقي علاقه داشته باشيم. سبك هاي گوناگون موسيقي توانسته است تمام كساني را به خود جذب نمايد. به شكلي كه خيلي از ما روزانه مدت زمان زيادي را صرف شنيدن موسيقي مي كنيم.
ساز سنتي ايراني
همانگونه كه مي دانيد سازها مطابق با شكل نواختن و نوع توليد صدا به چند دسته تقسيم مي گردند. كه در ادامه به معرفي آن ها خواهيم پرداخت:
سازهاي زهي
سازهاي زهي به آن دسته از سازهايي مي گويند. كه سيم عامل توليد صدا در آن ها است. چند ساز گوناگون نيز در دسته سازهاي زهي قرار دارد كه داراي چنگ‚ تار‚ سه تار‚ كمانچه‚ قيچك و … است. بايستي بدانيد كه سنتور يك ساز زهي كوبه اي است. اين سازها مطابق با حالت ارتعاش سيم ها و ايجاد صدا در هر كدام با همديگر متفاوت هستند.
جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد