وكيل ديه

طراحي و توسعه سايت و بهينه سازي و سئو

وكيل ديه

۷ بازديد

وكيل ديه كيست؟

وكيل ديه وظايف حياتي و مهمي را بر عهده دارد. و تمامي خدمات حقوقي و كيفري مربوط به ديه را با توجه به تجربه و دانشي كه در اين زمينه دارد. او مي‌تواند با توانايي‌ هاي خود خون بهاي شخصي را براي صاحبان دم بگيرد. دريافت ديه و تشخيص نوع و ميزان آن امر پيچيده اي بوده. و نيازمند مشورت با وكيل ديه مي باشد. و يا هر مسائلي كه مربوط به ديه شود را حل و فصل نمايد.

تعريف ديه

منظور از ديه همان خون بها است. برخي معتقدند كه ديه براي جبران صدمات بدني مي باشد. يعني فردي كه مرتكب جرم شده است. بايد مقدار مشخصي پول يا مال خود را به خانواده مقتول يا خسارت ديده پرداخت نمايد. منظور از جرم هم به صورت عمدي و هم غير عمدي مي باشد.

البته در قتل عمد، فقط زماني كه خانواده و اولياي دم مقتول به جاي حكم قصاص درخواست ديه كرده باشند، مجرم بايد حتما ديه را پرداخت نمايد. وكيل ديه كمك مي‌ كند كه مدعيان به حق واقعي خود برسند. و وكيل قتل نيز وظيفه دارد كه از حق و حقوق قاتل و مقتول دفاع نمايد.

ديه در قانون مجازات اسلامي اهميت بسياري داشته و در تقسيم بندي مجازات‌، در رديف دوم قرار دارد.

چه مجازاتي مشمول ديه مي باشد؟

فقط در موارد زير وكيل ديه مي‌ تواند از مجرم براي فرد خسارت ديده تقاضاي دريافت ديه نمايد:

قتل شبه عمد

در صورتي كه فردي قصد كشتن شخصي را نداشته باشد. ولي باعث كشته شدن شخص شود. در قانون به اين قتل، قتل شبه عمد مي گويند. و مشمول ديه مي باشد.

فوت در جرائم رانندگي

همه حوادثي كه در جرائم رانندگي باعث فوت شخص يا منجر به صدمه ديدن قسمتي از بدن وي شود. طبق قانون مشمول ديه بوده. مقدار ديه بر اساس ميزان صدمه وارد شده به شخص تعيين مي‌ گردد.

وكيل-ديه

مدارك مورد نياز براي دريافت ديه و هزينه‌ هاي درماني توسط وكيل ديه

  •  اصل و تـصوير بيمه‌ نامه مقصر حادثه
  •  تصويـر برابر اصـل گواهي‌ نامه مقصر حادثه
  •  تصوير كارت خودرو يا شناسنامه مالكيت وسيله نقليه
  •  تصـوير برابر اصـل كارت ملي مقصر حادثه
  •  تصاوير برابر اصل كارت ملي و شناسنامه مصدوم حادثه
  •  تصـوير برابراصـل گزارش كلانتري يا پاسگاه انتظامي اعم از اوليه و نهايي
  •  تصوير برابراصل شده كروكي يا نظر كارشناس رسمي دادگستري در خصوص تعيين علت نامه تصادف
  •  برگه‌هاي بازجوئي طرفين حادثه (اعتراف به تقصير مقصرحادثه)
  •  تصويـر مصدق برابراصل شده برگه پذيرش اولين مركز درماني (درصورت بستري شدن مصدوم)
  •  تصوير برابراصل شده برگه‌هاي پزشكي قانوني (گزارش پزشكي قانوني)
  •  تـصوير برابر اصل شده مدارك فوت شامل معاينه جسد، جواز دفن و خلاصه رونوشت وفات، انحصار وراثت نامحدود، قيم‌نامه ( در صورت وجود صغير در ورثه، تصوير تمام صفحات شناسنامه باطل شده متوفي، تصوير شناسنامه اولياء دم، بازماندگان)
  •  رأي بدوي و تجديد نظر دادگاه(درصورت اعتراض هريك از طرفين)

نحوه محاسبه ديه و دريافت آن توسط وكيل ديه

نوع صدمه و آسيب وارد شده

محاسبه ديه در درجه اول بسته به نوع صدمه دارد. براي مثال ديه قتل با جراحت و هر كدام از جراحت ها بسته به اين كه در كدام قسمت از بدن فرد باشد. با يكديگر تفاوت دارد. نوع صدمه نيز به چهار قسمت ميباشد:

قتل

ديه كامل تعلق مي گيرد.

اعضاي بدن

بر طبق قانون مجازات اسلامي از بين بردن هر كدام از اعضاي بدن يك فرد مانند گردن، بيني و يا هر قسمت ديگر ملزم به پرداخت ديه كامل است. و از بين بردن هر كدام از اعضاي جفت مانند چشم، دست، پا و… ملزم به پرداخت نصف ديه است. و بنا به از بين بردن يك جفت از اين اعضا ديه كامل تعلق مي گيرد.

منافع

منظور حواس پنج گانه و انتظاراتي كه از هر كدام داريم است. مانند انتظار ديدن از چشم. در صورتي كه هر كدام از اين حواس از بين برود. به شخص ديه كامل تعلق مي گيرد.

جراحات

جراحت همان زخم بر روي بدن انسان است. طبق ماده 709 قانون مجازات اسلامي ديه جراحت بر صر و صورت وارد شده است. يكي از آن ها عنوان حارصا را دارد. كه خراش پوست بدون خونريزي است. و به موجب آن يك صرم ديه كامل تعلق مي گيرد. اگر در هر جايي از بدن غير از سر و صورت جراحت وترد شود يك صدم ديه معين آن عضو، ديه حارصه تعيين مي شود. كه در اين زمينه وكيل ديه به خوبي مي تواند به شما كمك نمايد.

جنسيت

بر اساس قانون اسلامي جنسيت قرباني از عوامل مهم در تعيين ميزان ديه است. بر اين اساس ديه به قتل رسيدن زن نصف ديه قتل مرد مي باشد. و اگر مورد قتل نبود. و اعضا و منافع و يا جراحت بود تا جايي كه كمتر از يك سوم ديه كامل باشد. ديه زن و مرد برابر مي باشد. و در صورتي كه از اين حد تجاوز نمايد. ديه زن نصف ديه مرد تعيين مي گردد.

در قانون جديد در صورتي كه مجني جنايت بر عليه مرد نباشد. تفاوت ديه تا سقف كامل ديه مرد توسط صندوق تامين خسارت هاي بدني تحت نظر بيمه مركزي ايران تامين مي شود.

جهت مطالعه ادامه مطلب وكيل ديه كليك كنيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.