طراحي دكوراسيون مطب

طراحي و توسعه سايت و بهينه سازي و سئو

طراحي دكوراسيون مطب

۱۶ بازديد

جهت مشاوره با ما در تماس باشيد ۰۹۳۳۲۸۴۴۰۰۴

طراحي دكوراسيون مطب

همراهي همه جانبه و اعتماد سازي در ذهن بيمار از ابتداي ورود تا ترك مطب با طراحي صحيح و تخصصي نشان دهنده توجه و اهميت پزشك به بيماران خود مي باشد. مسئله اي كه متاسفانه پزشكان اندكي در كشور به آن توجه مي كنند. اولين نكته در طراحي مطب توجه به ورودي مطب يا فضاي خوش آمد گويي مي باشد. مي توانيد جهت جلب رضايت مراجعين خود يك فضاي خاص و زيبا به منظور خوش آمدگويي تعريف نماييد.

براي طراحي اين فضا اين چند نكته را رعايت نماييد:

1_قرار دادن گياهان شاداب براي تهويه طبيعي و خلق يك فضاي مطبوع يك ايده كم هزينه است.
2_استفاده از رنگ هايي كه نشان دهنده  آرامش و پاكيزگي باشند.
3_نورپردازي صحيح و متعادل كه حس تازگي را منتقل كند.
4_به كفپوش اين فضا توجه ويژه اي داشته باشيد كفپوش هاي ورودي مطب بهتر است جاذب خوبي براي آب و آلودگي باشند تا از ورود آلودگي به محيط مطب جلوگيري شود.

اصلي ترين نكته در طراحي دكوراسيون مطب

فضاي بعدي كه بيشترين تاثير گذاري را دارد اتاق انتظار مي باشد. بيماران بيشترين زمان خود را در مطب، اينجا سپري مي كنند. در نهايت به اين فضا بيشترين توجه را داشته باشيد. چيدمان اتاق انتظار را با قسمت پذيرش و قرار دادن صندلي ها آغاز مي كنيم.
جهت طراحي بخش پذيرش، يك كانتر متناسب با متراژ فضا در نظر بگيريد. بايستي توجه داشته باشيد كه پيشخوان مطب اين قابليت ها را داشته باشد:
1_ارتفاع زيادي نداشته باشد تا ارتباط براي منشي و بيمار به آساني انجام گيرد.
2_ميز منشي بايد نزديك به در ورودي باشد تا متوجه ورود و خروج افراد به داخل مطب شود.
3- به رنگ و تناسب پيشخوان با سبك طراحي مطب توجه نماييد.

طراحي-مطب

كفسازي در طراحي دكوراسيون مطب

بهداشتي بودن كفپوش از اصلي ترين نكات طراحي دكوراسيون مطب مي باشد. براي كفپوش بهتر است از متريالي استفاده نماييد كه قابل شست و شو باشد و به دفعات زياد بتوان آن را ضد عفوني كرد.

كفپوش هاي مطب رنگ آميزي ديوارها بايستي به شكلي باشد كه كمي فضا را تلطيف نمايد، شادابي و تحرك به فضا ببخشد و ارامش بخش باشد. اين موضوع در مطب هاي زنان و زايمان، كودكان و دكوراسيون مطب روانشناسي از اهميت برخوردار مي باشد. كفپوش پي وي سي در طرح هاي متنوع و طيف رنگي تيره و روشن موجود مي باشند. كفپوش وينيل نيز نوعي پلاستيك فشرده مي باشد كه در انواع طرح هاي سنگي و چوبي وجود دارد. پي وي سي بصورت تايل هاي چهار ضلعي توليد مي گردد و اندازه هاي متفاوتي دارد.

سعي كنيد در طراحي داخلي مطب از كف پوش هاي رنگ روشن استفاده نماييد. كف پوش يك فضا ميتواند به اندازه ي ديوار هاي آن در جلوه ي اوليه ي آن محيط موثر باشد. كفپوش هاي مناسب اتاق عمل اپوكسي و ونيل (vinyl) است اين كفپوش داراي خاصيت آنتي باكتريال مي باشد و به آساني تميز مي شوند. كفپوش هاي وينيل بصورت رولي يا تايل در بازار موجود است ولي اپوكسي در محل كار ساختمان مي شود و بصورت مايع در كف اتاق ريخته مي شود در نتيجه هيچ درزي از خود به جاي نمي گذارد.

اصول چيدمان صندلي در مطب

  • سعي كنيد براي فضاي انتظار از مبلمان راحت به كار ببريد. فضاي انتظار براي بيماران دلهره آور است. مبلمان راحت مي تواند قسمتي از اين دلهره را كاهش دهد. با توجه به كاربري و متراژ مطب تعداد منطقي مبلمان در نظر داشته باشيد. تراكم يا در مقابل پراكندگي بيش از حد صندلي ها انسجام فضا را مختل مي كند.
  • دكوراسيون اتاق انتظار بايستي به طوري باشد كه بيماري كه مدتي در آن محل قرار دارد و منتظر ويزيت پزشك است كم ترين تنش و آلودگي صوتي را داشته باشيد تيم ما توصيه مي نماييم در طراحي مطب از چيدمان صندلي هاي زياد در كنار هم خودداري زير موجب ازدحام و آشفتگي خواهد شد.
  • البته جادوي رنگ در دكوراسيون به خصوص فضاهاي درماني را نبايد ناديده گرفت رنگ هاي سرد مانند خانواده رنگ هاي آبي و سبز فضايي آرامش بخش را ايجاد خواهد كرد.
  • نورپردازي مناسب هم خيلي مهم است‌ و اين نورپردازي بايستي به گونه اي باشد كه تابش نور بر سطح ديوار هاي فضا پخش شود. يك فضاي تاريك آن هم در محيط درماني ميتواند از لحاظ رواني تاثير منفي بر مخاطب و مراجع بگذارد. در زمان طراحي مطب دكتر ميتوانيد از تابلو هاي گوناگون استفاده نماييد تا از يك نواخت شدن فضه جلوگيري شود.

اصول طراحي مطب پزشك

در طراحي مطب پزشك نياز است يك سري از نكات رعايت شود تا هم موجبات راحتي مراجعان فراهم گردد. و هم كادر پزشكي بتوانند به خوبي وظايف خود را انجام دهند. يك مسئله ي اصلي و در حقيقت گام ابتدايي براي طراحي مطب انتخاب يك موقعيت مكاني مناسب است كه مراجعان بتوانند در وهله ي اول به راحتي رفت و آمد كنند.

منطقه اي كه براي مطب در نظر گرفته مي شود بايستي امكان استفاده از خدمات حمل و نقل را داشته باشد. اغلب در طراحي مطب دكتر فضاي مدنظر را در مراكز مسكوني و تجاري انتخاب نمي كنند‌. مطب هاي پزشكي را نبايد در نواحي پر سر و صدا راه اندازي كرد‌. اين مسئله ميتواند علاوه بر سلب آسايش كادر درماني باعث رنجش خاطر مراجعان نيز بشود. نكته ي ديگري كه در طراحي مطب بايستي به آن توجه نماييد تهويه ي مناسب است. مطب ها اغلب محل تجمع بيماران هستند. و از اين رو داشتن تهويه ي مطلوب لازم است.

اين مورد در حال حاضر با همه گيري و شيوع ويروس كرونا بيشتر به چشم مي آيد. در زمان طراحي مطب پزشك شيرآلات دستشويي بهتر است از نوع پدالي يا هوشمند باشد. تلاش كنيد ديوار هاي مطب را به گونه اي رنگ آميزي نماييد كه حس منفي بيماري را به مراجعان منتقل نكند.

ديگر نكات طراحي مطب

  • نور پردازي صحيح در اتاق انتظار و بهره گرفتن از نور طبيعي را حتما رعايت نماييد.
  • به محل قرار گيري سرويس بهداشتي دقت نماييد. بهتر است چيدمان مبلمان مشرف به آن نباشد و عايق صوتي و تهويه مناسب داشته باشد.
  • براي مادران شيرده و بيماران با شرايط خاص (به ويژه در مطب هاي روان درماني) فضاي خصوصي در نظر بگيريد.
  • انتخاب رنگ هاي مناسب براي دكوراسيون داخلي مطب به وسواس و احتياط نياز دارد. از هر رنگي نميتوان به اين منظور استفاده نمود. به عنوان مثال، رنگ هاي تند و تيز در طراحي داخلي مطب اصلا مناسب نيستند. سعي نماييد از رنگ هاي مانند سفيد، سبز، آبي، كرمي و شيري استفاده كنيد، به اين دليل كه اين رنگ ها آرامش بخش هستند.

طراحي-مطب

شخصي سازي و طراحي هاي منحصر به فرد

از يك سبك پيروي نماييد و شخصي سازي را فراموش نكنيد. شخصي سازي مطب يكي از بهترين روشها جهت ارتباط گرفتن با بيماران است. در طراحي فضاي انتظار ميتوانيد علايق شخصي پزشك را نشان دهيد. اين مطب، متعلق به يك متخصص زنان و ناباروري است. انعكاس روحيه و تجربه پزشك متخصص در طراحي دكوراسيون داخلي مطب نمايان مي باشد.

دو رنگ سبز و سفيد براي اين پروژه انتخاب شدند. تا نشان دهنده باروري و سرزندگي باشند. اين مطب، قبلا يك آپارتمان بوده است. يكي از دو اتاق اين آپارتمان به دفتر پزشك، و ديگري به يك اتاق معاينه مجهز تبديل شد. درخت زنده اي كه در ميان مطب قرار گرفته، عنصر اصلي اين دكوراسيون محسوب مي شود. زيرا نماد باروري و حيات مي باشد. دور تا دور درخت، سالن انتظار و پذيرش را مشاهده مي نماييم. يك پارتيشن سبز شيشه اي و بزرگ، اين دو سالن را از اتاق معاينه جدا مي نمايد و حريم خصوصي بيمار را در زمان تردد بين دفتر پزشك و اتاق معاينه تامين مي كند.شاخه هاي درخت روي ديوار كه عكس تعدادي از نوزادان متولد شده بوسيله اين پزشك را نمايش ميدهند.

طراحي اتاق پزشك

و در آخر به طراحي اتاق پزشك مي رسيم. يك فضاي بزرگ با نور پردازي دقيق و تهويه مناسب طراحي و اجرا نماييد. در طراحي اتاق دكتر به كاربري مطب توجه خاصي داشته باشيد. شايد نياز به يك نمايشگر بزرگ براي نمايش آزمايش ها به بيمار داشته باشيد. اگر يك مطب دندانپزشكي را طراحي مي كنيد به دسترسي هاي گوناگون پزشك توجه نماييد. اگر مطبتان براي كودكان طراحي مي گردد به امنيت فضا توجه خاصي نماييد.

طراحي اتاق دكتر بايد به گونه اي باشد كه بيمار در زمان مراجعه احساس امنيت داشته باشد و هيچ گونه ديد مستقيم به اين فضا نباشد به غير از ديد بايد به صدا هم فكر كرد كه متاسفانه اين موضوع در بسياري از مطب ها رعايت نمي شود و بيمار در زمان مراجعه احساس مي كند كه ديگران صداي او را مي شنوند.

در پاسخ بايد گفت كه مساحت هر فضا به تعداد وسايل هر اتاق بستگي دارد مثلا يك دندانپزشك نيازي به اتاقي به مساحت بيست متر مربع فضا نياز دارد. يا يك اتاق معاينه ساده با يك تخت نياز به حداق نه متر مربع فضا دارد ولي به طور كلي براي فضاهايي كه تجهيزات زيادي ندارند مساحت 8 الي 12 متر مربع كافي مي باشد.

جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.