جهت ثبت سفارش با ما در تماس باشيد ۰۴۱۳۳۳۰۰۶۹۰
ظروف سراميكي
ظروف سراميكي آن دسته از ظروفي مي باشند كه تازه وارد بازار ظروف شده اند. شكل ظاهري آنها به اين صورت مي باشد كه ميان فلز ظرف كه ميتواند از چدن، آلومنيوم و… باشد. و غذا يك لايه سراميك قرار گرفته است كه از چسبيدن غذا و تماس فلز ظرف با غذا جلوگيري مي نمايد.
نسل ديگر اين ظرف ها ظرف نانو سراميك مي باشند كه اين ظرفها در صنعت ظرف سازي حدود يك يا دو سال پيش در بازار عرضه گرديده است. ظروف نانو سراميك تا الان بعنوان آخرين ظرف از نسل ظرف ها نچسب مي باشند. البته لازم به ذكر مي باشد كه تا الان اين ظروف به علت قيمت بالاي خود آنقدر محبوب نشده اند.
اگر گمان مي نماييد كه ظروف سراميكي، جنسشان از سراميك مي باشد اين تفكر به طور كامل اشتباه بوده به اين دليل كه از جنس سراميك نمي باشد. تنها يك روكش سراميكي دارند. روكش سراميكي اين ظرف ها نياز به نگهداري دارند. به اين دليل كه تركيبات سراميكي اين لعاب در حالتي كه از آن درست استفاده نشود از ميان مي رود و موجب مي شود كه ظرف پس از مدتي كارايي قبل را نداشته باشد.
انواع ظروف سراميكي
- ظروف سراميكي سفيد
- ظروف سراميكي با روكش سراميكي
ظروف سراميكي با روكش سراميكي بدنه اي از جنس فلز دارند و روي سطح آنها لايه اي از سراميك بعنوان روكش استفاده شده است. قطعه ي فلزي ظرف اغلب از جنس آلومينيم است به اين دليل كه ميتواند به خوبي گرما را منتقل كند. يكي از مزيت هاي اين گونه ظرف ها با روكش سراميك اين مي باشد كه سطح نچسب آنها عاري از مواد سمي است. اين سطح سراميكي همچنين از نفوذ عناصر فلزي موجود در بدنه ظرف به درون غذا جلوگيري مي كند.
طريقه نگهداري
اين نكته را به ياد داشته باشيد كه هرگز ظروف سراميكي را پيش از آغاز پخت و پز روي گاز قرار ندهيد بلكه در اول مواد غذايي مورد نظر را داخل ظرف بريزيد و سپس آن را روي حرارت بگذاريد. به اين دليل كه با اين كار لايه سراميك آسيب مي بيند. و ترك هاي ريزي مي خورد. از طرفي اين ترك ها خيلي ريز هستند و موجب مي شوند در طول زمان كارايي خود را از دست بدهند.
هيچگاه ظروف سراميكي داغ را در آب سرد نگذاريد. به اين دليل كه تغيير ناگهاني دما، سبب مي شود كه ظروف با گذشت زمان استحكام و دوام خود را از دست بدهند. حالا اگر مي خواهيد كه ظرف هايتان دوام خوبي داشته باشند. و كيفيت خود را حفظ نمايند از تغيير دماي ناگهاني ظرف خود جلوگيري نماييد.
دقت نماييد كه كف ظروف سراميكي خيلي حساس مي باشد به همين علت شما بايستي مراقب خراش برداشتن كف اين ظروف باشيد. پس در زمان شست و شوي اين ظروف از اسكاج هاي سيم دار و در زمان پخت غذا از قاشق هاي فلزي استفاده ننماييد.
جهت نگهداري اين ظرف ها دقت نماييد كه هرگز اين ظرفها را داخل هم قرار ندهيد. شايد اين موضوع كه فضاي كافي براي نگه داري ظرف نداريد شما را به اين فكر فرو ببرد ولي هرگز اين كار را نكنيد به اين دليل كه قرار دادن ظروف سراميكي داخل هم به معني خش انداختن روي سراميك داخل ظرف است.
مزاياي ظرفاي سراميكي
- با خيال راحت ميتوانيد ظروف سراميكي را داخل ماشين هاي ظرف شويي قرار دهيد.
- با استفاده از اين ظروف ميتوانيد در زمان پخت و پز از روغن كم تري استفاده نماييد به اين دليل كه غذا به آساني به ظروف سراميكي نمي چسبد.
- به علت مقاومت بالا، سازگاري بالايي با انواع قاشق هاي فلزي دارند.
- به علت اينكه داراي يك لايه سراميك مي باشند و به اين دليل كه سراميك يك ماده طبيعي نيز است در نتيجه طعم غذا را تغيير نمي دهند. همچنين لايه سراميكي، گرما را بصورت يكنواخت عبور مي دهد.
- ميتوانند گرما را حتي بعد از خاموش شدن منبع حرارت نيز حفظ نمايند.
- به علت قدرت بالاي نچسبي، تميز كردن آنها به راحتي مي باشد.
- در طرح ها و رنگ هاي گوناگوني در بازار وجود دارند و جزء ظروف زيبا و متنوع محسوب مي گردند.
- در مقابل غذا هاي اسيدي واكنش نشان نمي دهند.
معايب ظروف سراميكي
- جهت پخت و پز با حرارت بالا مناسب نمي باشند.
- نسبت به ديگر ظروف آشپزخانه، قيمت و هزينه بالاتري دارند.
- بر اثر ضرب ديدگي ممكن است دچار ريزش شده و پس از مدتي خاصيت نچسب بودن خود را از دست بدهد.
- خالص ممكن است كمي سنگين باشد.
- شكننده مي باشند، هر چند جهت توليد آنها از تكنولوژي خاصي استفاده شده تا آنها را مقاوم نمايد، ولي به هر حال در زمان استفاده از آنها بايستي كمي احتياط نمود.
جهت مطالعه ادامه مطلب كليك كنيد